Recept BIO palačinky banánové a tapiokové - bezlepkové palačinky recept - palačinky bez vejce a mouky
Recept BIO palačinky banánové a tapiokové - bezlepkové palačinky recept - palačinky bez vejce a mouky
Máme pro vás skvělý recept na výborné a křupavé BIO palačinky, resp. bezlepkové palačinky za použití BIO banánové a BIO tapiokové mouky. Obě mouky jsou bezlepkové a obsahují mnoho živin a minerálů jako je draslík, fosfor, vápník, železo a sodík.
Směs mouky se nerozpadne při otáčení palačinek. Palačinky jsou krásně opečené dozlatova. A jde to i bez vajíčka.
Celý postup je velmi jednoduchý.
Budete potřebovat:
6g BIO třtinového cukru nerafinovaného
450ml mléka/rostlinného mléka nebo 380ml vody
BIO kokosový olej nebo máslo na opékání palačinek
marmeládu nakonec na namazání
BIO palačinkový set můžete získat ZDE.
BIO banánovou mouku, BIO tapikovou mouku, BIO třtinový cukr nerafinový a mléko/rostlinné mléko/vodu rozmixujeme dohromady. Vzniklou směs necháme odstát 20 minut, aby se spojila.
Po 20 minutách, před použitím, směs zamícháme.
Rozpálíme pánev, dáme na pánev BIO kokosový olej nebo máslo, na pánev nalijeme část směsi a palačinky pečeme dozlatova a dokřupava z obou stran.
Palačinky za použití mléka lépe drží.
Palačinky za použití vody.