Pravá čokoláda 70% s guayusou (wayusou)- řemeslná - EKVÁDOR
Pravá a hořká čokoláda 70% je řemeslná s guayusou (wayusou).
Čokoláda neobsahuje mléko, má pouze přírodní složení: kakaová hmota, RAW nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo, guayusa.
Na e-shopu najdete kakaové boby nejlepší kvality na světě: boby Cacao Nacional Fino de Aroma.
Čokoládové dobroty pochází přímo od pěstitele, který je pěstuje a řemeslně zpracovává v Ekvádoru.
Váha: 50gr.
VIDEO
Navštivte ve videu našeho pěstitele neprůmyslových BIO kakaových bobů řemeslně zpracovávaných v EKVÁDORU a místo jejich pěstování v tropech v Ekvádoru:
https://www.youtube.com/watch?v=hIx4fEnD5go
JAKÁ JE HISTORIE KAKAA A ČOKOLÁDY?
Kakaové boby (kakao a čokoláda) pochází z Latinské Ameriky a do Evropy byly dovezeny evropskými dobyvateli.
Již několik tisíc let před naším letopočtem se používaly např. jako fermentovaný nápoj. Olmékové, Aztékové a Májové je mimo jiné takto připravovali.
Slovo čokoláda pochází z indiánského jazyka Aztéků nahuatl.
Pro Maye byla a je čokoláda posvátná. Pomáhá člověku propojit se s vlastním tělem, nitrem a srdcem. S čokoládou nebo kakaem se tlukot srdce člověka zharmonizuje s tlukotem země a uvádí ho do stavu jednoty se vším.
Výživové údaje na 10gr: kalorií 60, tuky 4gr, cholesterol 0mg, sodík 0mg, sacharidy 4gr, proteiny 1gr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.